Connect with us

Selebriti

“Tya tak kaku langsung jadi ‘host’.” – Pertama kali mengacara rancangan MeleTop, peminat puji bakat terpendam Tya Arifin

Bukan mudah untuk menjadi host bagi sesuatu rancangan hiburan lebih-lebih lagi jika seseorang itu belum pernah mempunyai pengalaman dalam bidang pengacaraan.

Namun, ianya dilihat berbeza bagi menantu kepada penyanyi nombor 1 Malaysia, Tya Arifin yang mana kemunculannya sebagai host jemputan dalam rancangan MeleTop yang bersiaran pada malam semalam dilihat berjaya mengubah suasana dan tarikan yang terdapat dalam studio.

Rata-rata, ramai yang memuji bakat juri Maharaja Lawak Mega (MLM) itu sepanjang mengacara dan gandingannya bersama dengan Nabil juga dilihat begitu sepadan.

Alhamdulillah, selesai tugasan hari ini

Alahai cantiknya preggy mommy ni…

View this post on Instagram

Head to toe from @aliabastamamkl for Meletop today. Thankyou kak @alia6astamam ❤️ • 💄 @ynasakinah

A post shared by Tya Arifin (@tyaarifinnw) on

Good luck Sabyan Gambus!

Best gila Tya jadi host, tak bosan langsung!

Sumpah macam host profesional!

Tya cool sangat semalam

Good job Tya, sejak jadi juri MLM, makin bagus

MeleTop, nanti jemput Tya lagi please

Mak jarang tengok MeleTop, tapi dia cakap malam ni best sebab ada Tya…

Alaa, ruginya terlepas tengok, nasib ada ulangan

Ganti terus Neelofa please!

Tidak kurang pula, terdapat juga segelintir daripada peminat yang berharap agar anak kelahiran Palembang Indonesia itu dapat mengganti Noor Neelofa untuk masa akan datang.

Good job Astro! Kami dah jemu tengok orang yang sama je

Ramai lagi yang berbakat sebenarnya untuk jadi host MeleTop…

Nampaknya, kali ini pihak Astro telah berjaya membuat kelainan dalam pemilihan host jemputan lebih-lebih lagi mungkin dengan adanya tetamu jemputan dari negara Seberang, Sabyan Gambus.

Kumpulan nasyid ternama dari Indonesia itu dikatakan bakal mengadakan konsert pertama di Malaysia yang dianjurkan oleh MHH Laguna pada 12 Januari tahun hadapan.

Jom kita lihat beberapa aksi lucu Tya dan Nabil yang begitu mencuit hati sepanjang program MeleTop semalam.

Comel je Tya peluk jamu macam peluk baby 

Nabil cakap bahasa Indonesia

Sumber : IG Tya Arifin, Youtube

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending