Connect with us

Selebriti

“Kalau tak mampu jangan heboh.” -Suhaimi Saad minta RM5,000 tampil di program Analisis

Tidak dapat disangkal lagi, populariti Suhaimi Saad kini naik mencanak-canak sejak mengeluarkan pelbagai kenyataan yang mengundang kecaman ramai.

Namun baru-baru ini kecoh pula apabila ada yang mengatakan bahawa penyanyi nasyid kontroversi itu akan dijemput sebagai panel jemputan dalam program Analisis di TV Al Hijrah.

Jika sudi merealisasikan harapan rakyat, kami pun sudi menjemput

Difahamkan, poster yang dimuat naik melalui Facebook rasmi program Analisis bukanlah poster rasmi malah ia dibuat sendiri oleh netizen.

Poster tersebut memaparkan, Suhaimi Saad dan angkasawan negara Dr Sheikh Muszaphar Shukor sebagai panel dengan tajuk isu ‘Bumi: Adakah Bulat? Benarkah Rata?’

Suhaimi Saad minta RM5000 kalau mahu dia jadi panel jemputan

Oleh kerana isu bentuk bumi ini sangat hangat diperkatakan, pihak program Analisis sudah menghubungi Suhaimi untuk menjadi panel jemputan dengan topik ‘Flat Earth’.

Akan tetapi melalui kenyataan Facebook program tersebut, Suhaimi Saad meminta bayaran sebanyak RM5000 untuk bersiaran di TV Al Hijrah.

Memang SS minta RM 5000, kenapa? Tak mampu ke?

Selepas kenyataan itu dibuat, ramai pula yang bertambah tidak berpuas hati dengan harga yang dikenakan oleh suami Ina Naim itu yang disifatkan sebagai sangat keterlaluan.

Justeru, oleh kerana dikecam hebat penyanti nasyid itu tampil membuat kenyataan mengenai isu bayaran tersebut melalui status di akaun Facebook miliknya.

SS datang dari Kota Bharu untuk dimalukan dan dikecam, pastu nak panggil free jer

Kaut untung banyak, nak bayar seratus dua jer

Tak perlu canang kalau tak mampu, buat malu TV Islam

Walaupun menyampah dengan SS, sebenarnya TV AlHijrah tak perlu heboh isu bayaran

Pun begitu, ada juga netizen yang menyokong alasan Suhaimi itu, jumlah RM5ooo mungkin patut dikenakan kerana sudah pasti kos perjalanan pasti memakan jumlah yang banyak ditambah pula dengan risiko dia bakal dimalukan di kaca TV.

RM5ooo tu dah kira murah la

Sumber : Facebook Mosus, TV AlHijrah

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending