Connect with us

Viral

Wanita terkejut beli barang ‘online’, sekali dapat helaian al-Quran yang dikoyak2

Membeli barangan secara atas talian sudah semestinya menjadi pilihan popular dalam bagi individu yang gemar membeli belah secara pantas serta menjimatkan masa.

Di Malaysia juga, terdapat banyak laman web atau portal yang menyediakan servis jualan seperti Lazada, Zalora, Shopee dan bermacam-macam lagi.

Baru-baru ini tular di laman Facebook dimana terdapat cebisan kertas daripada al-Quran yang telah dikoyakkan dan disumbat ke dalam bekas barang yang dibeli oleh seorang pelanggan ini.

Begitu nasib yang terjadi kepada Khairunnisa Md Nasir, sebaik sahaja menerima barang yang dibeli di laman web Shopee.

Beli barang kat shopee dpt sekali page ayt alquran yg dah koyak2 buat sumbat dlm kotak.Sesedap rasa je si wong ni….

Posted by Khairunnisa Md Nasir on Tuesday, March 26, 2019

Sebagai pembeli, dia meluahkan rasa marah dan kecewa apabila merasakan penjual berkenaan bersikap kurang ajar dan biadab kerana mempermainkan ayat suci al-Quran.

Walhal, penjual itu juga tidak sepatutnya melakukan perkara tersebut apatah lagi apabila mengetahui bahawa pelanggannya itu merupakan orang yang beragama Islam.

Sungguh tak beradab…

Namun ramai netizen memberikan pendapat bahawa berkemungkinan penjual dikenali sebagai Wong itu tidak mengetahui bahawa kertas yang dikoyak merupakan kalimah suci.

Terdapat segelintir daripada mereka juga telah menghantar pesanan kepada penjual berkenaan bagi mendapatkan penjelasan namun netizen terkejut dengan jawapan yang diberikan.

We 100% not purposely doing that…

We are buying medicine not religion from you…

Sumber : Facebook Khairunnisa Md Nasir

Komen

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ikuti kami di Facebook

Trending